2010-talet

<Till förstasidan>


Jobbtipset
Filmtipset
Bokhyllan
Recensioner
Krönikor


Aktuellt
Fotboll
Kultur
Mitt Sverige
Lyrik
Musikskolan


(o)kommenterat
Avlyssnat
OnkelD & MisterP
Tid i världen


Lyrik i Tid!

Välkommen med ditt bidrag till Tid på temat Mitt Sverige. Korta och långa bidrag. Glada och sorgsna skildringar. Mejla oss på


Vill du annonsera i tidskriftentid.se och kommande projekt?

Läs mer
Tidskriften Tid vill vara en motkraft mot den alltmer utbredda ytlighetstrenden.
Redaktörer: Dan Olsson och Mats Petersson.
Ansvarig utgivare:
Dan Olsson. Tid ges ut av Deomedia AB.


Tema: kontaktannonser/

Bakom annonsen finns ett helt liv

Som en av alla andra morgnar på tunnelbanan snor jag åt mig en gratistidning som ligger på sätet framför mig, börjar förstrött bläddra igenom den, mina tankar är som ofta någon helt annanstans. Folk kliver på och av, sidorna i tidningen är fulla med moralpaniker, ”du får cancer av tapetklister” eller något liknande. Plötsligt fångas min blick av kontaktannonsrubriken, och med ens blir det intressant.

Jag ser mig hastigt om i vagnen, jag vill ju absolut inte verka som en sådan som läser kontaktannonser. Jag sjunker djupare ner i sätet och vänder tidningen bort från det reflekterande fönsterglaset. Damen mitt emot mig ser på mig lite som om hon redan förstått, ”jasså flicka lilla, du är en sån där desperat ungdom som söker lyckan på det viset, jojo, det kunde man ju förstås tänka sig, folk gör ju vad som helst nu för tiden”. Jag låter inte damen stoppa min nyfikenhet utan låter min blick stryka över raderna. Här finns de alla: den sportälskande frilufsande nykteristen, den viga ambitiösa karriärskvinnan, den inskränkte konservative vinsmakaren eller varför inte den allergiske trådsmale dokumentärfilmsälskaren.

Den som söker han må finna. Plötsligt inser jag att bakom varje annons finns ett helt liv, beskrivet både i över- och i underkant. För visst är det precis som att skriva sin CV, det här med att skriva en kontaktannons. Arbetsgivaren, eller som i detta fall kanske din blivande partner, vill ha dina meriter, kortfattade men gärna med en liten extra knorr för att skilja dig från de andra hundratals sökande. Och hur ofta har man inte tagit i lite extra? Jag ler lite åt tanken att det mycket väl kan vara damen framför mig som ligger bakom ett av dessa kärleksanspråk. Eller varför inte den stilige italienaren i spärren? Det kan vara den biffige killen med hunden utanför mitt fönster varje morgon, det kan, faktiskt, vara jag själv. För ärligt talat, jag tror inte det finns många i detta land som aldrig ens tänkt tanken att pröva lyckan genom en annons i tidningen, om så bara för skojs skull. Jag sätter mig upp i sätet igen, låter kontaktannonssidan stolt reflektera sig i fönsterglaset, och resten av tunnelbanefärden funderar jag på vilka målande adjektiv jag skulle beskriva mig själv med för att locka alla sökande själar där ute.

Tove Meyer


Mer att läsa om kärlek, sex och big business:

Från bekantskap till dejting>>>

"Småsnygg madame söker kurvig man">>>

Nätdejting handlar om big business>>>

"Internet och gatan olika grader i helvetet">>>

Vill du läsa fler krönikor?

Makt inom vården>>>
Sommarregn slår allt>>>
Tur att vovven åker gratis>>>
Vem visar ID-kortet?>>>
Kufar och alla andra>>>
Fan vad ni är jobbiga ibland>>>
Skäggiga män i jesussandaler>>>
Utan hår och självrespekt>>>
Full och patetisk>>>
Skryt lagom>>>
Vem hinner hälsa på gammelmoster?>>>
Tandläkare gillar polisfilm>>>
Alltid på en fredag>>>
Meningen>>>
Digga på konsert>>>
Skyll på stolpen>>>
Bicepsen och böckerna>>>
Bakom annonsen ett liv>>>
Jag vill sova>>>

© Tidskriftentid.se 2004